Tilat ja vuokraus


Saaren upea luonto ja historia toimivat inspiraation lähteenä, josta on hyvä ammentaa. Harakan saaren päärakennuksesta löytyy kolmekymmentä työhuonetta taiteilijoille sekä vapaasti vuokrattavia kokoustiloja.


Ateljeetilat

Harakan saaren kolmikerroksisessa päärakennuksessa on työskennellyt helsinkiläisiä eri alojen ammattitaiteilijoita vuodesta 1989. Rakennusta kutsutaankin nykyään taiteilijataloksi.

Taiteilijatalossa on yhteensä 30 työhuonetta, joita vapautuu harvakseltaan. Työtiloja voivat hakea ensisijaisesti helsinkiläiset kuvataiteilijat ja käsityöläistaiteilijat. Työhuoneet vuokrataan kalusteineen viiden vuoden määräajaksi. Tiloissa ei saa yöpyä.

Vapaista työhuoneista ilmoitamme nettisivuillamme. Lisäksi huoneista tiedotetaan kulttuurikeskuksen verkkosivujen uutisvirrassa. Hakemuksia otetaan vastaan vain silloin, kun vapaasta työhuoneesta on ilmoitettu. Työhuoneita ei ole mahdollista jonottaa.

Katso uutinen vapaasta työtilasta

Veneellä ja jäätä pitkin työhuoneelle

Taiteilijat soutavat saareen omilla soutuveneillä Kaivopuistonrannasta. Loppusyksystä saattaa merellä olla kuitenkin niin kova puhuri, että soutumatka työhuoneelle keskeytyy voimien hiipuessa. Takaisin mantereelle ja uusi yritys seuraavana päivänä! 

Talvisin pääsee saaren päärakennukseen työskentelemään kävellen jäätietä pitkin. Taiteilijoille saaren upea luonto ja historia toimivat inspiraation lähteenä, josta on hyvä ammentaa. Lisäksi kiireisen elämänmenon keskellä Harakan saari on paikka, jossa voi hiljentyä ja kerätä voimia uusiin luomisprosesseihin.


TIEDUSTELUT

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Yleiset kulttuuripalvelut
​​​​​​​Michaela Stenbäck
09 310 37003 (ma–ke)
michaela.stenback@hel.fi


@HELSINKIKUVA

Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala julkaisee tiedon vapaista työtiloista mm. Twitterissä sekä omalla kotisivullaan


Twitter   kotisivut 


Kokoustilat

Helsingin kaupunki vuokraa Harakan saaren päärakennuksessa sijaitsevia kirjasto-, tauko- ja auditoriotiloja. Huom. kesällä 2020 Saara Metsämäki koordinoi taiteilijatalon yleisten tilojen varauksia. Kun haluat varata kirjaston, auditorion, taukotilan tai saunan, ole yhteydessä häneen: saarametsamaki@hotmail.com / 040-4134 355. 

Avaa alla oleva Vuokraa-linkki ja kirjaudu sisään tunnistautumalla joko KATSO-tunnuksella, mobiilivarmenteella, pankkitunnuksilla tai varmennuskortilla. Näin pääset katsomaan, ovatko tilat vapaita ja tekemään varauksen. Maksettu varaus on sitova eikä peruttujen tilaisuuksien vuokria palauteta.
Kirjasto

Kirjasto (41 m²) soveltuu kokousten pitämiseen. Tunnelmallinen interiööri on hyvin säilynyt. Max 14 hengelle.

Auditorio

Auditorio (47 m²) soveltuu esimerkiksi luentojen pitämiseen. Käytössä on diaprojektori, piirtoheitin ja valkokangas sekä vanha kaksiosainen liitutaulu. Max 45 hengelle.

Taukotila ja keittiö

Taukotila (36 m2) soveltuu kokousten pitämiseen. Pääsy auditorioon on taukotilan kautta. Vuokraajan käytössä on pieni keittiö yhteydessä on pieni keittiö, josta löytyy mikroaaltouuni ja kahvinkeitin. Max 30 hengelle.


Hinnasto vuonna 2017

Kirjasto 25 €/h
Auditorio 30 €/h
Taukotila 25 €/h
Sauna 20 €/h


Tilavaraus ja tiedustelut

Saara Metsämäki/
Harakka Kiinteistöhuolto Oy 

puh. + 358 40 413 4355

saarametsamaki@hotmail.com  Tilaa kokoustarjoilut 

Maukkaita keittolounaita tai kahvia, piiraita, pullaa, täytettyjä sämpylöitä! Tiedustelut

puh. + 358 40 413 4355

saarametsamaki@hotmail.com
Lisätiedot Harakka Kiinteistöhuolto oy:n sivuilta.

http://www.skutsi.fi/